IPO1 IPO/BHP1
MISCHALAND'S TONYA

AK Livstid Kkl1
2002.08.01  -  2012.02.13

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig, hon var så vacker och såg så levande ut, som om hon sov när vi lämnade henne. Kommer att sakna henne, min bästa vän.

HD A/A    AD 0/0

MH, BH, Gk lkl sph, BSL 2, Kkl1,
UHP, CK, V2 Bkl OG Birka,
2 bkl, CK, Lindesberg
BSL 2 Utbildningstecken 173 p (spår 92, lydn 81)
förare E-K Virolainen, OG Lövsättra 2006.05.27
IPO/BHP1 94-85-90
 

AVKOMMOR    FOTON

 


 

 

Tonya kom till mig som 8-veckorsvalp hösten 2002. Jag hade träffat henne en gång innan + 2 tikvalpar till. Jag fick inte välja valp själv, det skulle Anders (uppfödaren) göra. Jag hämtade henne och det första hon gjorde när vi kom hem, efter hon hade sovit en stund, var att hämta min gympasko från hallen och bära den till soffan jag satt i. Skon var lika stor som hon. Jag gick ut med henne och hon kissade och gjorde i från sig direkt. Hon var rumsren från första stund. Än idag hämtar hon skorna när hon vill något och visar tydligt om hon vill ut eller ha mat eller kvällskex. Hon har alltid varit väldigt påhittig och snabb i inlärningen. Hon ställer alltid upp vad man än hittar på. En pigg och alert hund.
Den roligaste episoden måste jag berätta om. Som alltid har man inte kameran till hands, men ni får nöja er med min berättelse.
Hon var väl ca 8 månader. Jag hade köpt blomkrukor för att börja plantera inför sommaren. En jättefin kruka med hål på sidorna, som jag hade tänkt ha smultronplantor i. Helt plötsligt när jag vänder mig om ser jag bara en hundkropp med ett blått huvud komma svajjande mot mig. Krukan vägde väl mer än hela hunden, tror jag. Tonya skulle undersöka vad som fanns i krukan och stoppade sitt huvud in i den (en ny Emil, tänkte jag) men här skulle det inte åkas någonstans,. Krukor finns det att köpa nya, tänkte jag. Jag försökte att dra ur hennes huvud men krukan satt fast som berg. Då tog jag en sten som låg på backen och slog på krukan. Den sprack och jag såg ett förvånad uttryck och en enorm tunga som började slicka mig i ansiktet. Kvar runt halsen satt en bit av krukan kvar, som ett vackert blått halsband. Jag fick slå på den några gånger riktigt hårt innan den gick i bitar helt och hållet. Tonya viftade hela tiden på sin svans och var överlycklig. Jag tror inte att hon fick några men av det men jag har inte köpt någon ny kruka efter det.
Hon har inte undersökt saker så ingående efter det men nyfikenheten är kvar samt att hon än i dag är den mest positiva hund som jag någonsin har ägt. Tack Kennel Mischaland för att jag fick köpa henne. Hon har och kommer att förgylla mitt liv i många år till.

 

 

SCHIII
Kliff Vom Trollbachtal
SCHHIII
Romeo Von Pallas Athene
SCHHIII
Quartz Dei Templari
SCHHII
Ginja Von Den Maibuchen
SCHHI
Hilka Vom Mönchberg
SCHHIII
Enzo Vom Schornfelsen
SCHHI
Paula Vom Mönchberg
BHPI
Mischaland's Olanda
SCHHIII
Lord Vom Georg Vicktor Turm
SCHHIII
Jeck Vom Noricum
SCHHII
Farah Vom Arolser Schloss
SCHHI
Mischaland's Vronie
INTUCH NUCH SCHHIII SUCH
Xando V D Dolomiten
TJH
Mischaland's Hera